Hem > Våra författare

Våra författare

 
Alla från A till Ö
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö
Delphine Minoui är journalist från Frankrike som arbetat i Iran och Mellanöstern sedan 1997. Hon arbetar som korrespondent för den franska tidningen Le Figaro. 2006 vann hon Albert Londres-priset för en serie artiklar om Irak och Iran.
Rob Bell är pastor och grundare av församlingen Mars Hill, se www.marshill.org. Rob Bell är en tongivande röst i samtalet om kristen tro och dess uttryck i det västerländska, sekulära samhället.
Bibel 2000 är den mest använda svenska bibelöversättningen i dag. Översättningen gjordes av Svenska bibelkommissionen. Deras uppgift var att översätta bibeln till modern och tydlig svenska som gör den tillgänglig för så många som möjligt i vår tid.
Dietrich Bonhoeffer, född 1906, var tysk präst, teolog och motståndsman under andra världskriget. Han avrättades 8 april 1945, bara några veckor innan krigsslutet.
Katherine Boo, f 1964, är svenskättling från Minnesota och uppvuxen i Washington D. C. Boo är flerfaldigt belönad journalist och har bland annat skrivit för Washington Post och The New Yorker där hennes texter handlat om utsatta människor i urbana miljöer. Hennes första bok, Bakom det evigt vackra, belönades 2012 med det prestigefyllda amerikanska priset National Book Award.

Bob Buford är entreprenör och tidigare vd för ett mediebolag. Han är grundare av organisationerna Leadership Network som syftar till att identifiera ledare och skapa nätverk inom frivilligorganisationer, och Halftime som hjälper människor att kanalisera sitt kunnande och sin kompetens in i processer och verksamheter utanför arbetslivet.

Leif Carlsson är teologie doktor, författare, lärare vid Högskolan för lärande och kommunikation i Jönköping och uppskattad föreläsare.
William T Cavanaugh är professor vid DePaul University,Chicago.
Per Danielsson är författare och journalist på tidningen Hemmets Vän.
David Fagerberg är professor i liturgisk teologi vid University of Notre Dam, USA
Charlotta Folkelind bor i Älvängen och är verksam som kalligraf och illustratör. Hon är utbildad vid KV Konstskola i Göteborg och hos kalligraf Lars Laurentii i Stockholm
Alexander Hagerius är journalist från Göteborg och arbetar som informatör inom Svenska kyrkan. Människor som tror är hans första bok.
Joakim Hagerius och Ingemar Fhager är pastorer i Saronkyrkan i Göteborg.
Mikael Hallenius född 1971, är teolog och fil dr i pedagogik. han undervisar i etik, systematisk teologi och vid lärarutbildningen på Örebro Missionsskola.
Tomas Hammar är regional kyrkoledare inom Equmeniakyrkan och uppskattad föreläsare i frågor om etik och värdegrunder. Han har en bakgrund som församlingspastor och ledare för nationella och internationella idrottsprojekt. 
John Hedlund var under många år en uppskattade evangelist, journalist och författare. Mest känd blev han kanske som "Korstågspatorn". Varje valrörelse bjöd han in partiledarna till sina korstågsmöten. John Hedlund avled 2004.
Ingemar Helmner är predikant och uppskattad talare i många sammanhang.
Carl-Henric Jaktlund är journalist på tidningen Dagen.
Rachel Kelly är prisbelönt brittisk journalist med psykisk ohälsa som bevakningsområde. Orden som fann mig – den läkande läsningen tillbaka till livet är hennes första prosaverk.

Magnus Sternegård, f 1978, är teolog och arbetar som barn- och ungdomskoordinator på Equmenia, www.equmenia.se.


Skander Kurtin, f 1976, är teolog och marknadsförare med bakgrund som pastor och konfirmationsledare.

Patrick Lencioni är författare och ledarskapskonsult. Han är grundare och styrelseordförande i konsultföretaget The Table Group som specialiserat sig på ledning, styrning och att utveckla gemensamma kulturer i organisationer och företag.
Brian McLaren är pastor och en tongivande röst inom Emergent-rörelsen, en ekumenisk och global konversation om hur tro och kyrka kan gestaltas i vår tid. För mer information om Brian McLaren, se www.brianmclaren.net.
David Melling är en av Storbritanniens ledande barnboksförfattare/illustratörer. Hans böcker om Konrad har sålt i stora upplagor i Storbritannien och är översatta till närmare 20 språk. Böckerna kombinerar briljanta och fantasifulla illustrationer med en underbar känsla för hur det är att vara ett litet barn som ska lära känna sin omvärld.
Greg Mortenson är utbildad sjuksköterska och före detta bergsbestigare. Han är grundare av välgörenhetsorganisationen Central Asia Institute som projekterar och bygger skolor för främst flickor på den afghanska och pakistanska landsbygden.
Hanna Möllås är leg barnmorska och auktoriserad specialist i klinisk sexologi med vidareutbildning inom teologi, religionsvetenskap och psykologi. Hon är ofta anlitad föreläsare och uppskattad talare i konferenser och fortbildningssammanhang. I sitt arbete som terapeut möter hon par och individer i frågor som rör relationer, sexualitet och identitet. 

Hanna Möllås är leg barnmorska,

klinisk sexolog och samtalsterapeut.

 

Leif Carlsson är teol dr, författare och lektor vid Högskolan för lärande och

kommunikation i Jönköping.

 

Tillsammans föreläser de i många sammanhang.

Nils-Olov Nilsson (Teol.Dr., Master of Divinity) är debattör och bibellärare. Han har tidigare varit pastor och missionär i Spanien och Latinamerika.
Monica Norén bor i Sävedalen i Göteborg. Hon är utbildad musiklärare och arbetar som rytmikpedagog och sångcoach.

Ingegerd Rooth är läkare, praktiserande kirurg och medicine doktor. Hon har under många år arbetat som missionär och bedrivit hälso- och sjukvård i Tanzania och förutvarande Kongo. Ingegerd Rooth är medlem i Pingstförsamlingen i Helsingborg. När himlen i det gröna helvetet är hennes första bok.

Josefin Sjölander är rytmikpedagog och bor i Göteborg.

Bert Stålhammar är professor emeritus i pedagogik med en bakgrund som lärare och rektor i många år. Han var pedagogisk expert i SVT:s Klass 9A och har själv skrivit och medverkat i 30-talet böcker. Speciellt intresse har Stålhammar ägnat åt värderingsfrågor och det som brukar kallas en inre styrning.
Alf B Svensson är legitimerad psykolog, bästsäljande författare och efterfrågad talare. Han föreläser om barn, familj och relationer och syns ofta i mediesammanhang. Hans debattartikel om att ge barn samma livschanser oavsett kön är en av
Aftonbladets mest delade någonsin.
Eva Söderström född 1962, är konstnär, teolog, kulturpedagog och författare.
Kenneth Taylor, redaktör och författare, startade förlaget Tyndale House i Chicago. Han är uppskattad över hela världen för sitt arbete med The Living Bible, Levande Bibeln, som gavs ut på svenska på 1970-talet.
Cajsa Tengblad är friskvårdspedagog och författare. Hon är uppskattad föreläsare inom stresshantering, självbild och egenvärde.

 

Jonathan Ulenius (vänster) är idrottshandläggare på equmenia, webbutvecklare och skribent.

Samuel Hummerdal (höger) är idrottskoordinator på equmenia med bakgrund inom projektledning och ledarskapsutveckling.

 

David Wilkerson var pastor i Times Square Church i New York och grundare av organisationen World Challenge som bedriver ett stort socialt och evangeliskt arbete.

TOPPLISTAN

Led med ditt liv - Fyra grunder för att leda unga

Sternegård Magnus

Bottenkänning – Guds långsamma svar på livets djävulskap

Lignell Fredrik

Hela mig – om konsten att adoptera sin kropp och sina känslor

Möllås Hanna

Leva och älska livet ut utan att lusten tar slut

Svensson Alf B

 

TOPPLISTAN BARN & UNGD.

Barnbibeln - läs med mig

Hofverberg Åsa / Smallman Steve

Är du med mig Gud?

Zobel-Nolan Allia

Livet med Jesus - målarbok

Poole Susie

Beskydda lillebror

Zobel-Nolan Allia

 
 
 
AKTUELLT
 
 
Prova Hemmets Vän en månad gratis
 
Marcus Förlag  Box 22010  702 02 Örebro | Ordertel: 019-16 54 10 | Växel: 019-16 54 00 | Fax: 019-12 06 50 | E-post: info@marcusforlag.se