Hem > Våra författare > Wilkerson David

Våra författare

 

Wilkerson David

David Wilkerson var pastor i Times Square Church i New York och grundare av organisationen World Challenge som bedriver ett stort socialt och evangeliskt arbete.

 

Mest känd blev David Wilkerson för sitt arbete bland gängmedlemmar och drogmissbrukare i New York. Ett arbete han började i slutet av 1950-talet och som finns beskrivet i boken Korset och stiletten som även har filmatiserats. Boken har sålts i över 50 miljoner exemplar och översatts till 40 språk.


Det sociala arbetet har hela tiden varit en viktig del i David Wilkersons verksamhet. 1971 grundade han organisationen World Challenge som förutom ett stort socialt arbete även bedrivit gatuevangelisation, kampanjer samt publicerat böcker och filmer. David Wilkerson har också känt en kallelse att styrka och uppmuntra pastorer. Sedan 1999 har han rest jorden runt och hållit konferenser för församlingsarbetare.


1987 grundade David Wilkerson församlingen Times Square Church mitt i New York som han ledde sedan dess.


David Wilkerson har skrivit många böcker varav flera finns översatta till svenska. En av de mest kända är Synen, där han beskriver flera stora världshändelser som han såg i en syn på mitten av 1970-talet. Under många år var David Wilkerson även regelbunden medarbetare i tidningen Hemmets Vän.

 

Korset och stiletten

Wilkerson David

Korset och stiletten är den sanna berättelsen om hur landsortspastorn David Wilkerson grundar en kristen församling bland New Yorks gängkriminella. I en tid när verkligheten för många av stadens unga präglas av gatuvåld och u...
139 kr

TOPPLISTAN

Led med ditt liv - Fyra grunder för att leda unga

Sternegård Magnus

Bottenkänning – Guds långsamma svar på livets djävulskap

Lignell Fredrik

Hela mig – om konsten att adoptera sin kropp och sina känslor

Möllås Hanna

Leva och älska livet ut utan att lusten tar slut

Svensson Alf B

 

TOPPLISTAN BARN & UNGD.

Barnbibeln - läs med mig

Hofverberg Åsa / Smallman Steve

Är du med mig Gud?

Zobel-Nolan Allia

Livet med Jesus - målarbok

Poole Susie

Beskydda lillebror

Zobel-Nolan Allia

 
 
 
AKTUELLT
 
 
Prova Hemmets Vän en månad gratis
 
Marcus Förlag  Box 22010  702 02 Örebro | Ordertel: 019-16 54 10 | Växel: 019-16 54 00 | Fax: 019-12 06 50 | E-post: info@marcusforlag.se